رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، گفت: مواجهه با آلودگی هوا می تواند سلامتی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بخصوص افرادی که بیشتر زمان، در مواجهه با آلاینده های هوا قرار دارند. پس در زمان مواجهه با آلودگی هوا، به رعایت توصیه های بهداشتی توجه کنید.
مهندس هاشم یوسفی، توصیه کرد که همه افراد، از جمله ورزشکاران، و بویژه افرادی که دارای مشکلات آسم تنفسی و بیماری های قلبی و عروقی هستند؛ در صورت آلودگی هوا، از انجام هر گونه فعالیتهایی غیرضروری مانند: قدم زدن در پارکها و دویدن در فضای آزاد خودداری کنند.
این کارشناس بهداشتی اظهار کرد که هنگام آلودگی هوا از فعالیت کردن در فضای باز اجتناب شود و در صورت لزوم، فعالیت در هوای آزاد، با استفاده از ماسک مناسب، زمان فعالیت را به حداقل ممکن کاهش دهند و یا اینکه اگر ملزم به خروج از منزل هستند، از ماسک ساده استفاده شود و بطور مرتب ماسک را عوض کنند.
وی با اشاره لزوم استفاده از ماسک استاندارد مورد تأیید وزارت بهداشت، گفت: ماسک برای کودکان، افراد سالخورده و افرادی که بیشترین زمان خود را مواجهه با آلودگی هوا دارند توصیه می شود.
این مقام مسؤول با بیان اینکه فیلتر سیستمهای تصفیه هوا باید به موقع تمیز و جایگزین شود، گفت: هنگام آلودگی هوا، افراد در صورت امکان، در اماکنی که سیستم تهویه مطبوع دارند، بمانند و هنگام استفاده از دستگاه تهویه مطبوع، دکمه چرخش داخلی را فشار دهند. وی ادامه داد که در زمان آلودگی هوا، شیشه های خودرو را بالا نگه دارند.
این کارشناس بهداشتی با پیشنهاد استفاده از دستکش اینکه در زمان آلودگی هوا، گفت: بارش باران و برف بعد از آلودگی هوا، بسیار آلوده است و برای سلامتی انسان خطرناک است، پس توصیه می شود در معرض تماس مستقیم با آن قرار نگیرند. وی افزود که از فعالیتهایی که باعث افزایش آلودگی هوا در فضای داخل می شوند، مانند: سرخ کردن غذا، جارو کشیدن، جاروبرقی، روشن کردن شمع و عود و اجاق های گاز و شومینه یا استفاده از سوخت چوب، و مواردی مانند این، خودداری شود.
به گفته رییس گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان قزوین، هنگام آلودگی هوا، افراد در منزل یا محیط های بسته، بمانند و درب ها و پنجره ها را بسته نگه دارند و از روشن کردن همچون شمع و دخانیات در فضای بسته خودداری کنند. وی اضافه کرد که اگر فردی مبتلا به آسم تنفسی هست و یا نشانه هایی مانند: کوتاهی تنفس، سرفه و خِس خِس کردن و درد قفسه سینه مشاهده شد، برنامه درمانی خود را دنبال کند و اگر این نشانه ها برطرف نشد با پزشک خود مشورت کند.
مهندس یوسفی به مصرف غذاهای سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان شامل میوه و سبزیجات تأکید کرد و گفت: از مصرف غذاهای چرب و فست فود و غذاهای فرآوری شده خودداری شود و نوشیدن مایعات زیاد به ویژه آب فروان در شرایط آلودگی هوا افزایش یابد.